Orbitco-CCNA-Pastquestions.com

Helping You Pass Your CCNA Exams
 


New CCNA – IPv6 Questions 2

October 15th, 2013 

Question 1

What does “one-to-nearest” addressing in IPv6?

A. global unicast
B. anycast
C. multicast
D. unspecified address
 
Answer: B

Question 2

Which of the following option is a valid IPv6 address?

A. 2001:0000:130F::099a::12a
B. 2002:7654:A1AD:61:81AF:CCC1
C. FEC0:ABCD:WXYZ:0067::2A4
D. 2004:1:25A4:886F::1
 
Answer: D

Question 3

What of the following option is an alternative notation for the IPV6 address B514:82C3:0000:0000:0029:EC7A:0000:EC72?

A. B514:82C3:0029::EC7A:0000:EC72
B. B514:82C3:0029:EC7A:EC72
C. B514:82C3::0029:EC7A:0:EC72
D. B514:82C3::0029:EC7A:EC72
 
Answer: C

Explanation.
In an IPv6 address, 0000: 0000 are optional and can be written off as :: while a leading 0000 can also be 0.



Question 4

As a network administrator, give 
two valid reasons for moving from IPv4 to IPv6? (Choose two)

A. telnet access does not require a password
B. nat
C. no broadcast
D. change of destination address in the IPv6 header
E. change of source address in the IPv6 header
F. autoconfiguration
 
Answer: C F

Explanation.

Network devices routing with IPv6 can build a link-local address automatically. But this address is only used for communications within the local subnetwork, routers do not forward these addresses.

Question 5

Which switch would STP choose to become the root bridge in the selection process?

A. 32768: 11-22-33-44-55-66 
B. 32768: 22-33-44-55-66-77 
C. 32769: 11-22-33-44-55-65 
D. 32769: 22-33-44-55-66-78

Answer  A

Explanation.
The Switch with the lowest BID becomes the root bridge.

Question 6.

What are three prominent features of the IPv6 protocol? (Choose three)

A. optional IPsec
B. autoconfiguration
C. no broadcasts
D. complicated header
E. plug-and-play
F. checksums
 
Answer: B C E
 
 
Question 7.

Which of the following command manually assign a static IPV6 address to a router interface?

A. ipv6 address PREFIX_1::1/64
B. ipv6 autoconfig 2001:db8:2222:7272::72/64
C. ipv6 autoconfig
D. ipv6 address 2001:db8:2222:7272::72/64
 
Answer: D

Explanation

To configure an IPv6 address on a router interface, you must use:

Router(config)# interface fastethernet 0/0
Router(config-if)# ipv6 2001:db8:2222:7272::72/64

Question 8.

Which two of the following statements are true of IPv6 address representation? (Choose two)

A. The first 64 bits represent the dynamically created interface ID.
B. A single interface may be assigned multiple IPV6 addresses of any type. 
C. Every IPV6 interface contains at least one loopback address.
D. Leading zeros in an IPV6 16 bit hexadecimal field are mandatory.
 
Answer: B C

Explanation
The leading zeros in an IPv6 address are optional that means 05C7 equals 5C7 and 0000 equals 0. 


Question 9. 

To enable OSPFv3, which of the following would you use?

A. Router1(config-if)# ipv6 ospf 10 area 0.0.0.0
B. Router1(config-if)# ipv6 router rip 1
C. Router1(config)# ipv6 router eigrp 10
D. Router1(config-rtr)# no shutdown
E. Router1(config-if)# ipv6 eigrp 10

Answer: A

Explanation:
To enable OSPFv3, you can use the command string : ipv6 ospf <process-id> area <area-id>.

Question 10. 

What multicast addresses does RIPng use?

A. FF02::A
B. FF02::9
C. FF02::5
D. FF02::6
 
Answer: B

Explanation.

RIPng uses the multicast IPv6 address of FF02::9. 



 
 
 


 
 
 
 
Sign Up For Post Updates

* required


*



Email Marketing by VerticalResponse

 
 
 

 PrivacyPolicy  Contact Us  Advertise

Copyright  2012. Orbitco-Computer-Solutions.Com. All rights reserved.  

The information provided on this website is for informational purposes only.
orbitco-ccna-pastquestions.com makes no warranties, either expressed or implied, with respect to any information contained on this website.

orbitco-ccna-pastquestions.com reserves the right to change this policy at anytime without prior notice.
Cisco
and All related product mentioned in any portion of this website are the registered trademarks of Cisco.com 

and their respective owners